Voeding en leefstijl m.b.t. gezondheid en ziekte.

Voeding en leefstijl m.b.t. gezondheid & ziekte bekeken vanuit natuurgeneeskundig
perspectief. Wat is goede voeding? Het antwoord hierop is niet eenduidig want wat
voor de één gezond is kan voor een ander niet gezond zijn.
Vanuit mijn ervaringen als docent bij de hogeschool voor natuurlijke gezondheid denk
ik dat er wel een aantal basisbeginselen zijn die vooriedereen gelden.

In de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
Hoe ontstaat ziekte (Reckeweg).
De invloed van stress op de gezondheid.
Kwaliteiten, elementen en temperamenten m.b.t. voeding.
Zuren en basen in de voeding.
Voedingsadviezen bij reiniging.
Diëten en afvallen.
Chinese orgaanklok m.b.t. voeding.
Voeding m.b.t. specifieke klachten zoals bijv. ontstekingen, reuma en diabetes.
Leefstijl m.b.t. ziekte en gezondheid
Superfoods, supplementen en kruiden.
Individuele vragen en aanpak m.b.t. voeding.

Opgave en informatie of ga naar Beginpagina